Jag har nog det bästa receptet på vetedeg ever. Bullarna blir saftiga, fina, höga, goda. Receptet kommer från mamma och det är det enda vetedegsrecept som nånsin behövs
Idag ska ni få ett kanonrecept som ni kan använda är ni vill smaska i er goda bullar men inte har tid för deg som ska jäsa, bakas ut för att sedan jäsa en gång till innan de gräddas
För er som bara till baka ca 20 bullar. )25 g jäst2,5 dl mjölk100 g smör1 msk kardemumma½ dl socker1 nypa salt1 tsk Kanel6-7 dl mjölTill fyllning100 g smör1 tsk vaniljsocker2 tsk kanel2 msk socker1 tsk kardemummaÄgg till pensling o pärlsocker som garnering
Alternativt uppvuxen med bulle med bulle. Det blir också en bulle med bulle. Nu svär jag i kyrkan, skiter i det blå skåpet, trampar i klaveret och skändar den heligaste av nordvästskånska helgedomar
BF+3. Dagens försök till att få Kräftan att komma ut har varit bullbak. Tanken var att gyllenbruna gifflar skulle få det lilla livet att förstå att även den är färdig gräddad och redo att komma ut
Bulle. Kommentarer Kringlor bulle. Bulle. Kringlor bulle. idag den 25 juni 2014, 11. 13. 150 g smör3 dl mjölk50 g jäst1 dl socker8 dl vetemjölBlanda jäst och sockerSmält smöret och häll i mjölken ska bli fingervarmt
Blanda smör och mjölk i en gryta och värm till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölk/smörblandningen och rör försiktigt till jästen är upplöst