Skölj murklorna och hacka dem i mindre bitar. )0,5 gul lök1 burkmurklor6 dl grädde1 grönsaksbuljongtärningen skvätt sojasalt och peppar1 msk sockerljus redningFinhacka löken och stek mjuk i smör. 1 burkmurklor
När du har den konsistens på såsen som du vill ha lägger du i murklorna. Tänk på att förvälla murklorna minst 2 ggr även om de är torkade. 1 burk omelettchampinjoner ca 180 gr. 2 dl torkade murklor
½ burk grönpeppar i lag. Skölj murklorna och hacka sedan dessa fint. Sedan gjorde jag en murkelsås vilket är en alldeles underbar sås som passar utmärkt till fläskkött
Såsen kan även göras på murklor på burk och detta recept hittar du här. Mör härlig hjortfilé med en mild jordärtskockspuré och en ljuvligt gräddig murkelsås därtill
Det blev ryggbiff, murkelsås och pressad potatis. För murkelsås för fyra portioner behöver du. 1 burkmurklor, avsköljda och finhackade1 finhackad liten lök5 dl matlagningsgrädde2 buljongtärningar, mörk ox-1 nypa sockerSalt och pepparRedningFräs lök och svamp snabbt i lite smör. 1 burkmurklor