Butternutpumpa brukar vi använda till mycket, den här gången slängde vi helt enkelt in den som den är (eller vi delade den på mitten först), när den mjuknat till sig lite fyllde vi den med gröna linser och en grön mix av bland annat grönkål, vitlök, hasselnötter och örter
Vi börjar med att förbereda pumpan. Skär pumpan i centimeterstora bitar. Blanda sedan i persilja, häll på citronsaften, blanda försiktigt ner den rostade pumpan
butternutpumpa,. butternut,. Nu är det sannerligen högsäsong för pumpa. Förra hösten gjorde jag en smaskig pumpasoppa men häromdagen blev det ugnsbakade pumpaklyftor med fetaost, ljummen bulgursallad med grönsaker, svamp och sojabönor, smörstekt sparris och en vitlökig yoghurtsås
Dela pumpan på längden och tag bort kärnorna. Jag håller även på med en allmän kylskåps och kylrensning och den här rätten är ett av resultaten, en ugnsbakad butternut med ricotta och så lite valnötter och örter på det
Till butternutpumpan. Kanelen ihop med pumpan är riktigt god. Inlägget Butternut squash med kanel, brysselkål och valnötter – vegan, paleo, lchf dök först upp på Ät bra, må bra
Ställ åt sidanSkär bort skalet från butternutpumpan, dela och gröp ur innanmätet. Eftersom frysen är full av både grönkålssoppa och potatis- och blomkålssoppa var jag tvungen att laga annat än soppa på pumpan vilken jag annars brukar bli väldigt god