UGNSBAKADBUTTERNUT SQUASH MED OST. Butternut squash har figurerat på många bloggar här i höstrusket, men det var inte förrän härom veckan när jag äntligen fick tag på denna vinter squash
Jag håller även på med en allmän kylskåps och kylrensning och den här rätten är ett av resultaten, en ugnsbakadbutternut med ricotta och så lite valnötter och örter på det
In i ugnen tills det gröna räcket är krispigt och pumpan mjuk. Butternut pumpa brukar vi använda till mycket, den här gången slängde vi helt enkelt in den som den är (eller vi delade den på mitten först), när den mjuknat till sig lite fyllde vi den med gröna linser och en grön mix av bland annat grönkål, vitlök, hasselnötter och örter
Till butternut pumpan. Dela butternut pumpan och skrapa ut trädarna och fröna inuti. Har du något favoritsätt att tillaga brysselkål eller butternut pumpa
Nu har butternutten (låter ungefär som på dålig engelska med Göteborgsdialekt) stått i skafferiet alldeles för länge och det fick helt enkelt bli att ta tjuren vid hornen och laga något av den
För att göra soppan mer smakrik kan samtliga grönsaker med kryddor grillas i ugnen före kokning. Butternut squashsoppa med morot och palsternacka (3-4 port). 1 butternut squash pumpa (ca 700g), skalad och tärnad. Butternut Squash Soup with Carrots and Parsnips (servings 3-4). 1 butternut squash pumpkin (about 700g), peeled and diced. Butternut squashsoppa med morot och palsternacka (3-4 port). 2 grönsaksbuljongtärningar 1 butternut squash pumpa (ca 700g), skalad och tärnad. Butternut Squash Soup with Carrots and Parsnips (servings 3-4). 1 butternut squash pumpkin (about 700g), peeled and diced
0,5 medelstor Butternut Pumpa, skalad och tärnad. Sätt ugnen på 200 grader. Häll upp i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills de är torra inuti
a butternut squash. Ta därefter ur pumpan ur ugnen och gröp ur den med en sked (inte hela vägen till botten men nästan, håll pumpan med en kökshandduk om den är varm) Blanda ner pumpaköttet i köttfärsen och rör om
Ta fram en tallrik och kläck ett ägg, rulla pumpabitarna i ägget och lägg dem sedan på ugnsplåtar med bakpapper – strö sedan över majsmjöl på bitarna och gnugga in på båda sidorna med händerna, behöver inte vara så noga