Ugnsbakad butternutpumpa med persisk pesto, feta och granatäpplekärnor, 4 portioner. 1 stor butternutpumpa, delad i fyra stora klyftor (ta bort fröna). Relaterat 1 stor butternutpumpa
Värm ugnen till 200°. Dela pumpan på längden och gröp ur kärn-huset. Lägg pumpan i en ugnsfast form. Blanda blåmögelost och ricotta och fördela osten i urgröpningen efter kärnorna
1 st Butternutpumpa. 1. Värm ugnen till 200 °C (varmluft 180 °C). Kör pistaschmandel och ost till peston i en matberedare och häll på olivolja för att mjuka upp blandningen
Butternutpumpa är något jag har växt upp med i Sydafrika. Det är så otroligt gott, lite för sött och för många kolhydrater för att vara strikt LCHF, men helt ok under liberal
Dela butternutpumpan i fyra klyftor och skrapa ur kärnorna. Butternutpumpan ska vara mjuk och baconet krispigt (ev kan du köra lite grill på slutet för att få till baconet, men vakta då noga så det inte blir för varmt
1 liten butternutpumpa på ca 500 - 550 g150 g färska kantareller, vanliga eller tratt1 dl quinoa + 2 dl vatten + lite salt (jag blandade vit och svart quinoa)1 tsk oregano1 tsk basilikavitlökssalt1 dl färskriven, lagrad parmesan1 dl mozarellarapsolja att pensla på pumpan och olja/smör eller margarin att fräsa kantarellerna iKlyv pumpan och kärna ur den. 1 liten butternutpumpa
Tillsätt butternutpumpan(skalad och i ca 4x4 cm bitar) och låt koka i ca. 1 kg butternutpumpa(eller sötpotatis eller squash beroende på vad finns att köpa)