Sätt ugnen på 120 grader. Krydda steken med salt och peppar. Bryn i olivolja med vitlök och kryddor. Lägg i en ugnsfast form och stek klart i ugnen 1 1½ timme
Skär upp karrén i skivor, och servera med bönragun. Tomat- och bönragu 1 burk Mutti coctailtomater 1 burk cannelinibönor olivolja 2 vitlöksklyftor, finhackade ssalt, råsocker och svartpeppar 1 lagerblad några matskedar grovhackad basilika till serveringen Hetta upp olivolja i en kastrull
Dessertlaget gjorde en tarte tatin med vaniljglass och det vegetariska laget lagade alla sina rätter själva, bland annat getostgratinerad portobellosvamp och bönragu
Barnmenyn bestod av köttbullar eller pannkakor men för oss som ville ha något mer fanns dagens veg som jag åt, bönragu med sötpotatis och quinoa (bild), het chorizo med rostade grönsaker, dagens paj och dagens sallad
Häll i bönorna och hälften av fiskbuljongen, låt bönragun puttra några minuter. Ta upp laxen ur buljongen med en hålslev och servera laxen med bönragun och strö över lite rivet limeskal
Som en sista eftergift åt vårvintern innan de svenska primörerna börjar dyka upp ur myllan serveras en lyxig, krämig rotfruktsgratäng som tillbehör, tillsammans med balsamicosky och bönragu
Bönragu. Bönragu. Tina ev och temperera ankbröstet. Snitta svålen med rakblad eller vass kniv. Salta, peppra och bryn fettsidan i het panna 2 min (kan göras 1 timme i förväg om man vill)