Under några år har vi brukat äta lite extrafrukost i form av t ex äggröra med kalkon eller en kall tallrik med bönsallad, kokt ägg, lite kallskuret eller ost innan promenaden, men nu har vi helt hoppat över den, utan problem
potatisgratäng i kokott med parmesan, grönsakstorn av aubergine, tomat, zucchini och mozarella, ratatouille, grillad paprika, bönsallad, tomatsallad med eller utan fetaost, broccolimousse, blomkålsmousse, rödvinssås, kryddsmör i olika härliga varianter
Bönsallad. Inför den här tillställningen bjöds vi, matbloggare samt elever och personal från RyssbyGymnasiets Restaurang&Livsmedelsprogram, in till en heldag hos familjen Nilsson på Pilås Norregård utanför Braås
Strö över bönsalladen. Skär upp köttet och servera det med bönsalladen och vitlöksyoghurten. Lägg ner lammentrecoten i påsen, marinera i kylskåpet i minst 1 timme. Bryn lammet runtom på hög värme i 2 minuter. Lägg över i en ugnsform och stek tills innertemperaturen är 58°-60°, ca 15-20 minuter. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna, tillsätt haricots verts och löken. 600 g lammentrecote
Servera gärna med grynsallad och bönsallad. Massera in örtblandningen i filèerna och stek dem mitt i ugnen 10-15 minuter till 60 grader i innertemperatur. 3 lammfilèer (ca 800g)
Kött och grönsaker som kommer från svenska gårdar grillas över träkolsgrill och serveras med tillbehör som pommes frites, kålsallad och bönsallad och smakrika dressingar
Kött och grönsaker som kommer från svenska gårdar grillas över träkolsgrill och serveras med tillbehör som pommes frites, kålsallad och bönsallad och smakrika dressingar