Bönsallad till lamm recept

10 år med LCHF och tips på hur vi äter idag

10 år med LCHF och tips på hur vi äter idag

Under några år har vi brukat äta lite extrafrukost i form av t ex äggröra med kalkon eller en kall tallrik med bönsallad, kokt ägg, lite kallskuret eller ost innan promenaden, men nu har vi helt hoppat över den, utan problem

Påskens lammstek

potatisgratäng i kokott med parmesan, grönsakstorn av aubergine, tomat, zucchini och mozarella, ratatouille, grillad paprika, bönsallad, tomatsallad med eller utan fetaost, broccolimousse, blomkålsmousse, rödvinssås, kryddsmör i olika härliga varianter
Årets Kock 2014 - Chef Of The Year 2014 Sweden

Årets Kock 2014 - Chef Of The Year 2014 Sweden

Bönsallad. Inför den här tillställningen bjöds vi, matbloggare samt elever och personal från RyssbyGymnasiets Restaurang&Livsmedelsprogram, in till en heldag hos familjen Nilsson på Pilås Norregård utanför Braås

Lamm med bönsallad och vitlöksyoghurt

Strö över bönsalladen. Skär upp köttet och servera det med bönsalladen och vitlöksyoghurten. Lägg ner lammentrecoten i påsen, marinera i kylskåpet i minst 1 timme. Bryn lammet runtom på hög värme i 2 minuter. Lägg över i en ugnsform och stek tills innertemperaturen är 58°-60°, ca 15-20 minuter. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna, tillsätt haricots verts och löken. 600 g lammentrecote

Syrlig bönsallad

koka skärbönor och sockerärter hastigt i lättsaltat vatten, de ska ha kvar ett tydligt, krispigt tuggmotstånd

Midsommar & midsommarmat

Kryddsmör eller yoghurtsås, potatissallad, citronpotatis eller bönsallad, grillade paprikor eller favoriten färsklök i folieknyte – eller alltihop

Ört- och citronbakad lammfilè

Servera gärna med grynsallad och bönsallad. Massera in örtblandningen i filèerna och stek dem mitt i ugnen 10-15 minuter till 60 grader i innertemperatur. 3 lammfilèer (ca 800g)