Så förvänta er lite mer bönor, fullkorn och sallader här framöver. Köp helst bönor med lite bättre kvalité så klibbar de inte ihop riktigt lika mycket som de gjorde här på bilderna, detta är ICA
Att steka bönor är ett super sätt att få bönorna att kännas lite roligare och brukar gå hem hos även hos de som vanligtvis inte är så förtjusta i bönor då konsistensen på något konstigt sätt blir mindre kornig
Skölj bönorna i kallt vatten. Fräs bönor, purjolök och tomater hastigt i smör. 11 burk vita bönor à 400 g. 1 burk vita bönor à 400 g 1 purjolök 4 tomater ½ tsk salt 1 krm svartpeppar Arla® Svenskt SmörGör så här Hacka ansjovisen fint
Jag lagade under mina många år som kock olika bönsallader och röror som serverades på restaurangernas lunchbuffé, så nu är det riktigt roligt att friska upp dem ur minnet
Det är inga revolutionerande nya smakkombinationer direkt och jag förstår att man kanske inte blir inspirerad att direkt sätta igång och göra en sallad av bönor, tomat, olivolja och lök… men prova
Den här enkla och friska salladen är mycket mättande tack vare bönorna, som är väldigt proteinrika. Bönorna trivs mycket bra tillsammans med avokado, tomat, rödlök och basilika i en enkel citron- och vitlöksvinägrett
Hacka rödlök, tomat och avokado i mindre bitar och blanda försiktigt med bönorna. 4 st skivor rostbröd (jag använde fullkorn) ca 400g kidneybönor 1 st mogen avokado 1 st tomat 1 st rödlök 1 tsk olivolja 1 tsk vitvinsvinäger salt och peppar olja till stekning ➊ Skölj bönorna och lägg dem i en skål. ca 400g kidneybönor
ca 400 g svarta bönor 1 burk majs 1 röd hackad lök körsbärstomater 1 pressad vitlöksklyfta 2 msk hackad persilja ½ dl olivolja 3 msk pressad lime 1 tsk spiskummin salt och peppar Blanda väl sköljda bönor med hackad lök, körsbärstomater i bitar, persilja. ca 400 g svarta bönor
Skölj bönorna i kallt vatten. Tärna tre av tomaterna och blanda med bönor, örtkrydda och aioli. 4 pers800 g fryst torskfilé200 g bacon1 burk bönsallad med matvete4 tomater1 msk frysta örtkryddor provencale1/2 dl aiolisalt och svartpepparRomansalladGÖR SÅ HÄR