Min favvo makirulle ska jag också berätta om - nämligen en Crunchy California roll som jag blev besatt av när jag bodde i USA förut och som jag på nytt upptäckte nu när vi var där i sommar (rullen ni ser på sista bilden här ovan)
instagram 100kitchenstories. Minns ni att jag befann mig på andra sidan jorden i december förra året och åkte road trip genom de största delarna av Kalifornien
instagram 100kitchenstories. Nästa torsdag så lämnar jag Sverige för att åka till Grekland och träffa min släkt, hundarna och mina vänner, för att njuta av mitt "andra liv" i 10 dagar innan jag tar flyget från Atens flygplatsen och själv åker vidare till Australien
3 dl Jyttemjöl original - blå påse100 g laktosfritt smör½ msk fiberhusk2 msk laktosfri mellan crème fraiche3 msk iskallt vatten1 liten purjolök1 vitlöksklyfta1 påse babyspenat1 litet blomkålshuvud1 bukett broccoli10 - 12 soltorkade körsbärstomaterca 3 dl riven, smakrik ost - jag tog lagrad Herrgårdsost½ msk California Fancy Blend från The Spice Tree - eller annan valfri kryddblandning3 ägg2 dl laktosfri mellangrädde1 dl laktosfri mellan crème fraichesalt och vitpeppar från kvarnlite olja att fräsa purjo/spenat Mixa ihop pajdegen, och kavla/tryck ut den i en lätt smord, vid pajform
Efter att soppan var klar så gjorde jag makisushi och california rolls. Ett av mina favoritländer med spännande mat är Japan, så japanskt matlagning (och kultur) är troligtvis ett inslag som kommer dyka upp i den här bloggen ganska ofta, eftersom jag tycker om att laga japansk mat
ca 425 g kokt, kall potatis1 tetra blandade bönor, 380 g½ medelstor rödlök2 vitlöksklyftor2 ägg1 msk California Fancy Blend från The Spice Tree - eller någon annan rolig kryddblandninglite extra salt och svartpeppar från kvarnrapsolja till stekningTillbehör. 1 msk California Fancy Blend från The Spice Tree - eller någon annan rolig kryddblandninglite extra salt och svartpeppar från kvarnrapsolja till stekning
Ironiskt nog är det "endast" vårväder där, men det var väl kanske tanken på "California Summer Dream" som skapade sommarkänslorna som är kopplade till Pina Colada haha
California rolls utan noriark. Min dotter och jag gjorde sushi. Vi gjorde tre olika sorter. Vi använde salmalax som inte behöver frysas innan man gör sushi