En varm brietårta (camembert fungerar minst lika bra) går att toppa med en massa olika godsaker så som torkad frukt och blandade nötter, valnötter, honung och färska fikon och färska hallon, basilika och hallonbalsamico
Vill man gärna ha ost istället för efterrätt kan man testa att göra friterad camembert med varm hjortronsås istället, då följer man fortfarande det nordisk-italienska temat, och här passar champagnen utmärk som dryck
Jag har tidigare tänkt att friterade myror skulle jag nog kunna testa då det skulle vara lite krispigt sådär som friterad persilja till den friterade camemberten
Ja, och så älskar jag camembert och chèvre, men längre än så går inte mina kunskaper. Till förrätt ville jag bjuda på musslor, men inte vinkokta som vi brukar äta utan en variant som egentligen görs med äppelcider
Jag fick med mig ”Pigan” camembert, hårdost ”Knekten” och blåmögelosten ”Hyby blå”. Helst ska man ju egentligen njuta av osten som den är, men sedan jag slutat äta bröd och sockriga marmelader kan osten vara stark