Camembert med ägg recept

Camembert med ägg

Camembert med ägg

Dela osten i två halvor (som en tårtbotten) och lägg dem i varsitt av locken till osten. Knäck ett ägg över respektive osthalva och pudra över paprikapulver
FRITERAD CAMEMBERT

FRITERAD CAMEMBERT

Sen ska osten ner i det uppvispade ägget och sen ner i skålen med ströbrödet Panko. Servera den varma camembertenmed hjortronsylt och vispad grädde
Friterad camembert

Friterad camembert

Ta upp osten med hålslev och låt den rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Vispa upp ägget i en djup tallrik
Friterad camembert

Friterad camembert

Riv grönkålen till grönkålschipsen grovt och massera in olivolja med händerna. Vispa ihop äggen och häll i en djup tallrik
Friterad camembert med varm hjortronsylt

Friterad camembert med varm hjortronsylt

4 bitar camembert (totalt 300-400 g) 2 dl vatten, kallt 3 ägg 1 dl vetemjöl 2 dl ströbröd 1-2 l neutral matolja, till fritering 3-4 krukor persilja

Friterad camembert

Ta upp osten med hålslev och låt den rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Vispa upp ägget i en djup tallrik
Kantarellpaj med camembert

Kantarellpaj med camembert

Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Nagga pajbotten med en gaffel. Häll äggstanningen över svampen och osten
Istället för friterad camembert....

Istället för friterad camembert....

Pensla medägg. Strössla med nötter grovt krossade (kan uteslutas). Lägg en bit ost på varje fyrkant av degen, vik ihop till paket
Ännu en buffé...

Ännu en buffé...

En varm brietårta (camembert fungerar minst lika bra) går att toppa med en massa olika godsaker så som torkad frukt och blandade nötter, valnötter, honung och färska fikon och färska hallon, basilika och hallonbalsamico
Krustader m olika fyllningar.

Krustader m olika fyllningar.

Varm brie/ camembert och hjortronkrustad. Jag har testat göra med både kall och varma fyllningar. Varm brie/ camembert och hjortronkrustad