En varm brietårta (camembert fungerar minst lika bra) går att toppa med en massa olika godsaker så som torkad frukt och blandade nötter, valnötter, honung och färska fikon och färska hallon, basilika och hallonbalsamico
Vill man gärna ha ost istället för efterrätt kan man testa att göra friterad camembert med varm hjortronsås istället, då följer man fortfarande det nordisk-italienska temat, och här passar champagnen utmärk som dryck
Fortsatte med glatt humör att handla mat till fredagsmys, och det blev en skön mix av sallad, fänkålssalami, camembert, gruyere och en klassisk bruschetta, Suveränt gott, och inte blev det sämre av att det fick sällskap av (ett par) glas vin zinfandel rosé blandat med bubbelvatten och med frysta bär som isbitar
gravat och kallrökt renkalvinnanlår, jajemensan, grönpepparsalami, hit med det, Camembert från Eskesta, Tages Tuffa, en ost med bett i, de sötaste små dvärghönsägg man kan tänka sig, måste ha några, enrisrökt sidfläsk, lite av det också
Men att dricka det till en nästan övermogen Camembert var en höjdare. Vitlök smaksätter tillsammans med persiljan, vi tog den storbladiga varianten som vi tycker ger lite mer smak, men det gör ni som ni vill
Jag drack mitt favoritrosé till ostarna som var kvibille gräddädel och en brie camembert tårta. Bröd att grilla som jag smetade in i rapsolja, hackad vitlök, hackad rosmarin samt timjan
Varva potatis, purjolök, vitlök och camembert i en ugnsform, salta och peppra vart lager. Här serveras en hjortstek i sällskap med en härlig potatisgratäng med camembert och en supergod portvinsås