Blanda i den avrunnna pastan med ärter och riven ost. Fräs skinka och hackad lök i smör. Servera med äggula, nymald peppar och en sallad med tomat och avokado
Vänd även ner osten och smaka av med salt och peppar. Tina ärterna, tärna skinkan och hacka löken. Detta är en magrare variant av den klassiska rätten Pasta Carbonara
En äggula på toppen tycker jag är ett måste med rikligt med nymalen svartpeppar. I Italen vet man säkert men denna variant innehåller basturökt skinka, man tager vad man haver i kylskåpet
Vad sägs om överkokt pasta av dålig kvalitet med stabbig béchamelsås, i vilken det simmar runt lök och några ynkliga bitar bacon - eller, ve och fasa, skinka
Idag bestämde jag mig för att laga en light version medskinka i stället för pancetta eller bacon. Koka upp rikligt med saltat vatten till pastan och koka den enligt anvisning på paketet
Blanda parmesanen med äggulorna, persilja och svartpeppar till en tjock smet. Pacettan kan givetvis bytas ut mot bacon, skinka, kalkonbacon eller vadhelst man föredrar