CARBONARA är ett recept som får hela familjen att sucka och tindra med ögonen och här får ni min version på en snabblagad ostig rätt som älskas av både stora och små i vår familj
Blanda samman såsen med pastan och servera med parmesan. Värm upp en stekpanna, tillsätt Milda flytande margarin och lägg i sidfläsket och champinjonerna
Häll lite av såsen i en kopp och tillsätt en äggula. Späd med lite mer mjölk om såsen blir för tjock. 11 äggula. 14 äggulorSkär bacon i mindre bitar och stek i en stekpanna på medelvärme. 1Lägg ner hackad lök och vitlök i stekpanna och fräs ytterligare en liten stund. 1Koka upp 3 liter vatten med 2 matskedar salt i en stor kastrull medan såsen puttrar. 1Lyft av traktörpannan från värmen när såsen har sjudit färdigt. 1Häll såsen över pastan i kastrullen och rör om ordentligt. 1Garnera med rucolasallad, skurna tomater och en äggula som ligger i ett halvt äggskal
Sås. Blanda äggulor, grädde och mesta delen av parmesanen i en skål, salta och peppra sparsamt. I med pastan i stekpannan och rör om, tag sedan av stekpanna från plattan och i med äggblandningen
Sås. Ta bort från plattan och blanda i osten, äggulorna och persiljan. 2 st äggula(or). 2-4 port. Finhacka löken och bryn i smöret tills den får lite färg, i med bacon och låt bryna tillsammans en liten stund
Låt allt koka upp, vänd ner parmesanosten och den kokta pastan i såsen. En äggula på toppen tycker jag är ett måste med rikligt med nymalen svartpeppar
När pastan är klar, al dente så klart, så blandas såsen i pastan och den hälls upp på stort fat. Blanda grädde, pastavatten, hälften av osten och äggula i en skål
Jag och barnen har till och med varit ute på en lång cykeltur idag, utan att blåsa bort. Till lunch meckade jag ihop en förenklad carbonara med vitkålsspagetti, och det var så jäkla gott