Späd med buljong och grädde under omrörning. 400 g färska champinjoner1 liten gul lök2 msk smör1 msk vetemjöl8 dl höns- eller grönsaksbuljong2 dl vispgräddeSalt och nymalen pepparHackade kryddörter, tex persilja till garneringSkiva champinjonerna
Häll på vattnet, grädden och buljongen. Testade denna champinjonsoppan idag, blev jättegott. Känns lite lyxigt men är jättebilligt, sådär en 15 kr/portion, och det gör ju inget 4 portioner 450 g färska champinjoner 1 gul lök 1 tärning svampbuljong 5 dl vatten 5 dl matlagningsgrädde salt peppar bladpersilja smör att steka i Spara 5-6 champinjoner till senare. 1 tärning svampbuljong
* Buljong. för ett vegetariskt alternativ/helt veganskt alternativ föreslår jag grönsaksbuljong. Läs noga innehållsförteckningen då vissa grönsaksbuljonger innehåller animaliska produkter
Krydda med timjan, och häll i buljong och vatten. 1 st grönsaksbuljong. Ansa svampen och skär i skivor. Spara några svampar att hyvla tunt till dekoration
Ingredienser för 3-4 port500g färska champinjoner1 gul lök1-2 vitlöksklyftor2-3 msk smör1 dl torrt vitt vin0,5 l grönsaksbuljong4 dl gräddeörtsaltpersiljaGör så här. Häll i buljongen och koka i 10-15 minuter
Späd lite i sänder med buljongen och rör om. 400-500 g färska champinjoner4 st scharlottenlökar4 msk smör1-2 msk pressad citronsaft1 dl vetemjöl1,5 liter hönsbuljongEv lite saltNymald vit- eller svartpeppar 2 dl vispgrädde2 äggulorRikligt med gräslökSkala och finhacka schalottenlökarna. 1,5 liter hönsbuljong
Häll på buljong och sjud under lock i ca 30 minuter. 2 buljongtärningar. Ta undan 10-12 svampar, skiva och stek dem och använd dem som garnering i soppan