Lite krispigt bacon är gott på toppen, men den som vill göra en helt vegetarisk variant kan med fördel smörfräsa lite extra champinjoner med vitlök och hackad bladpersilja och lägga överst och byta kycklingfonden mot grönsaksfond
för ett vegetariskt alternativ/helt veganskt alternativ föreslår jag grönsaksbuljong. 1. Hacka fänkål, champinjoner, purjolök, vitlök, lök, stjälkselleri och potatisen i mindre bitar
Detta sopprecept är ett hopkok av vad som fanns i kylskåpet. Själv har jag haft lite konstig aptit på senare tid och börjat må illa när jag ätit så jag kunde inte riktigt uttala mig om smaken (ingenting är gott när man mår illa) men mina middagsgäster tyckte i vilket fall att den var riktigt god (trots att färgen inte var den mest tilltalande)
En ihophöftad potatis- och champinjonsoppa (färska chaminjoner, lök, potatis, vatten, grädde och grönsaksbuljong) med färskt snabbröd, som den här hälsohetsaren givetvis gjorde om med dinkel och graham
500g portobellosvamp · 1 gul lök · 1 klyfta vitlök · 2-3 buljongtärningar (jag använde svamp och kycklingbuljong) · 1 dl vitt vin · 13 dl vatten · 2 dl grädde · 1pkt bacon (kan uteslutas om man vill ha det vegetariskt)
Det klassiska men ack så goda har vi fiskgratäng och krämig champinjonsoppa. Som vegetarisk alternativ finns det mycket gott att välja på, bland annat från det indiska och libanesiska köket
Champinjonsoppa. Vid vegetariskt använd grönsaksbuljong eller champinjonbuljong. Champinjonsoppa. Vid vegetariskt använd grönsaksbuljong eller champinjonbuljong
Vi kan tipsa om klassikerna korv i termos, familjen Wicklunds bästa picknickmacka – pan bagnat, tuna melt eller någon härlig soppa i termos (vår favorit är jordärtskockssoppa eller champinjonsoppa)