Slå då på vinet och buljongtärningen, låt stå och koka tills vinet reducerat till hälften. Jag ställde mig motvilligt inne framför spisen och kokade ihop en Champinjonsoppa
När den mjuknat så häller du i fonden och vinet, låt puttra. Så det fick bli en champinjonsoppa. Champinjonsoppa 4 port. 1 dl torrt vittvin. 1 dl torrt vittvin
Tillsätt vinet och låt koka in. Ingredienser för 3-4 port500g färska champinjoner1 gul lök1-2 vitlöksklyftor2-3 msk smör1 dl torrt vittvin0,5 l grönsaksbuljong4 dl gräddeörtsaltpersiljaGör så här
Tillsätt vinet och låt koka in. 1 dl torrt vittvin. 1 dl torrt vittvin. Foto. Theres Lundén. Denna härliga soppa åt jag första gången under en resa i USA
Häll vinet över den frästa svampen, häll i vatten och buljongtärningar, pressa i vitlök. 500g portobellosvamp · 1 gul lök · 1 klyfta vitlök · 2-3 buljongtärningar (jag använde svamp och kycklingbuljong) · 1 dl vittvin · 13 dl vatten · 2 dl grädde · 1pkt bacon (kan uteslutas om man vill ha det vegetariskt). 1 dl vittvin
Hade bestämt innan veckan att vi skulle ha champinjonsoppa till middag någon dag och det blev igår. Champinjonsoppa (2pers). Häll på ca 1/2 dl vittvin och låt koka in. Champinjonsoppa (2pers)
Slå sedan över vittvin följt av vatten samt fond. Krämig champinjonsoppa. 1 dl vittvin. 1 dl vittvin. Gårdagens middag bestod av soppa - denna rätt som man äter alldeles för lite av egentligen
lite mer vin och låt småputtra ett par minuter. Så här gör man min smaskiga champinjonsoppa. Soppa1 rödlök1 vitlöksklyftaFärska champinjonerGrönsaksfondsalt & peppar1 krm timjan3 dl vispgrädde1 dl vittvinBacon - knaperstektSparrisVitlöksbrödValfritt brödVitlökssmörHacka löken och stek den i smör, lägg över i en kastrull. Häll på ca 2 dl utblandad grönsaksfond, 1 dl vittvin och låt koka ca 15 min