Och där igenom kom jag på detta recept på en cheesecake med en botten gjord av chocolatechipcookies och digestivekex samt en choklad och rom ostfyllning och ett körsbär och romtäcke på kakan
Just nu är jag i Gamleby hos min mamma men om några dagar åker jag till Rom. När jag ramlade över en video på youtube där de gör den här Nutella cheesecaken blev jag lyrisk
Havets cheesecake – Cheesecake på kavringsbotten med fyllning av stenbitsrom, creme fraiche, färskost, gräslök och pepparrot garnerade med rullar av rökt laxt, smögenräkor, endivesallad med pepparrotsdipp, citronskivor, machesallad & strösslad med pepprig krasse
Man ska lägga saffranspistillerna i konjak eller som jag gjorde detta året, i rom. Nämligen en fantastisk cheesecake med macadamiabrittle och saffranskola
Blanda Philadelphia, vaniljpulver och rom och rör samman det med äggulssmeten. 100 g smör3 dl mandelmjöl3 msk stevia strö4 ägg1 dl Stevia strö400 g philadelphiaost1 tsk ekologiskt vaniljpulver1 msk mörk rom2 dl vispgrädde 200 g mörk choklad (minst 70%) hackadBär till garnering 1
Börja med att dränka russinen med rom och låt stå i minst ett par timmar, gärna över en natt. Tillsätt grädde, vaniljsåspulver, smör, Kesella, rivet citronskal+saft och romdränkta russin
Favoriterna att baka är fortfarande cheesecakes och brownies (tror nog aldrig att det kommer att ändras) men helt plötsligt så har det kommit en våg av kladdkaksbak över mig