(2 pers)Ingredienser till Marinaden1 1/2 apelsin (pressad juice)1 msk riven färsk ingefärafärskriven (torkad) muskotnöt1 msk spiskummin1 msk kanel1 röd chili3 vitlöksklyftor1 gul lök1 dl rapsolja/olivolja1-2 msk agave-honung1 limesalt och peppar2 kycklingbröst (kycklinglår går också bra att använda om man föredrar det)Ingredienser till Kiwi-salsan1 mogen kiwinågra små cocktailtomater (jag använde bara gula eftersom jag hade dem hemma)1/2 schalottenlök, finhackadFärska myntablad, strimladesalt och pepparolivoljalite citron eller limesaftTillagningBörja med att förbereda kycklingen och marinaden ca 8 timmar innan tillagning
Jamaican jerkchicken, är vanligt förekommande i Karibien. jerkchicken. Givetvis ska kycklingen egentligen grillas, långsamt & länge, men nu blev det en variant i ugnen i stället
Det var Jerk-krydda. Förut har vi köpt färdig Jerk på burk men den har varit slut ett tag. När jag hittade ett recept på egen Jerk på bloggen NewbieCooking så hoppade jag av lycka
När det kommer till jerkryddan så har jag tidigare mortlar ihop en torr, rubaktig variant, men hemma hos Moma fick jag smaka hennes egna som var som en marinad
Jerkchicken. När allt börjar bli klart så släng ihop salladen, servera den sedan med den stekta Jerkchicken och det röda riset som du kokat i kokosmjölk
The Great Leftovers SandwichBudweisers evil chickenChicken LollipopsSmokenatorBeer can chicken BJ-styleCherry coke can chickenBejing Beer can Chicken-En prisbelönt kyckling från Grill-SMJamaican Jerk Rumcan chicken