Fortfarande taggad efter att ha hittat chipotle (rökt och torkad jalapeño) och anjos i lokala affären så bestämde jag mig för att testa göra en chiligryta american-style men med lite svenska influenser i form av lök och morötter då det finns få saker som lyfter nötkött lika bra
När nu inte solen vill visa sig och värma oss, så får det bli en het chiligryta med choklad. 1 kg tärnad högrev. 2 chipotle chilli, stött i mortel. 1 kg tärnad högrev. 2 chipotle chilli, stött i mortel
Härligt rökig smak av bacon och chipotle. Äkta Chiligryta. Blanda grönsaks/baconfräset med köttet, tomatkross, öl, buljong, vinäger, kryddor och chipotle
Putsa bort bindväven från högrevet och dela i stora bitar, salta och peppra. Jag lät chiligrytan stå och sjuda över natten på väldigt låg värme och när jag tittade till den på morgonen och rörde runt med en slev så trillade köttet sönder i småbitar och allt doftade underbart
1 kg högrev 1 st gul lök 4 st vitlöksklyftor 1 st anchochili 1 st chipotle 2 st torkad röd chili (om du inte hittar det ta 1 tsk chiliflingor) 1 st röd färsk chili 2 tsk spiskummin 2 tsk rökt paprikapulver 4 msk honung 1 burk ljus lager 1/2 dl vitvinsvinäger Salt & peppar. 1 kg högrev. 1 st chipotle
Nästa chiligryta så skall jag testa att bara grovhacka och rosta chilin i en het panna. Jag tänker dock att ni fattar bäst vad jag menar med det namnet, ni vet vi snackar långkok, högrev, chili och öl
Putsa bort bindväven från högrevet och dela i stora bitar, salta och peppra. Jag lät chiligrytan stå och sjuda över natten på väldigt låg värme och när jag tittade till den på morgonen och rörde runt med en slev så trillade köttet sönder i småbitar och allt doftade underbart
Putsa bort bindväven från högrevet och dela i stora bitar, salta och peppra. Chiligryta. Gå och gör någonting under tiden chiligrytan tillagas men gå och njut av doften lite då och då
Häll i chilisås, chipotle, tomatpure och fond och rör runt. högrev)salt, peppar 1 stor gul lök5 dl vatten1 ½ dl chilisås1-2 msk chipotle paste1 msk tomatpure 2 kött fond du chef5 dl matlagningsgrädde½ lime1 röd paprikaca ½ tsk salt Skär bort senor och stora fettbitar fett från köttet, skär det i små bitar. 1-2 msk chipotle paste