Med rödbruna armar och hals samt en kristallvit torso spritter jag ur sängen då det just slog mig att det är en chiligryta som skall göras till middag idag så här mitt i sommaren
Fräs finhackad lök, paprika, vitlök, chili, bacon, oregano, timjan, ajvar och högrev. Här kommer ett recept på Chiligryta med choklad i, hoppas att det skall smaka
Häll på porter, fond och honung. 1 kg högrev. 5 dl porter. Skala och skiva vitlöken. Skär köttet i ca 3x3 cm stora tärningar och bryn det i smör i en gryta med baconen
Nästa chiligryta så skall jag testa att bara grovhacka och rosta chilin i en het panna. Jag tänker dock att ni fattar bäst vad jag menar med det namnet, ni vet vi snackar långkok, högrev, chili och öl
Så idag fick det bli ett långkok en chiligryta som passar perfekt i förkylningstider. Fräs finhackad lök, paprika, vitlök, chili, bacon, oregano, timjan, ajvar och högrev
1 kg högrev eller nötbog. 1 liter öl tex porter. Skär köttet i 2-3 cm stora kuber och fräs det i en stekpanna tills det har fått lite yta, häll över i en stor kastrull, gärna gjutjärn