Droppa på lite chiliolja eller tabasco om du vill ha mer hetta. Skiva vitlöken tunt, hacka chilin och rödlöken, lägg olivolja, vitlök och chili i en kastrull och låt puttra på svag värme några minuter
Tillsätt maizenan och låt puttra några minuter Precis innan servering häller du på chiliolja, strör över sichuanpeppar och avslutar med en massa finhackad salladslök
Ringla över chilioljan vid servering. Kärna ur chilifrukterna och strimla/hacka fint. till chilioljan. Förbered chilioljan eftersom den behöver koka en stund på spisen
Häll på buljongen, lägg i grönkålen och chilipepparn och koka upp. Kryddan piri piri är en variant av chili som portugiserna importerade från Moçambique då detta var en portugisisk koloni
Servera vårrullarna kanske med lite ris, nouc cham dipsås och vanlig sweet chili sås. Sweet chili sås. a 250 g fryst filodeg2 dl kokta glasnudlar (30 g okokta)250 g fläsk-/kycklingfärs2 strimlade salladslökar2 msk färsk och riven ingefära2 finhackade vitlöksklyftor1 finhackad schalottenlök1 liten nålfint, strimlad morot2 msk soja0,5 tsk socker2 tsk Maizena, löst i lite kallt vatten + lite som "lim" vi vårrullerullandet1 msk chiliolja eller 0,5 tsk chilipulverC. a 4 dl neutral olja att fritera iNouc cham dipsås (se recept längre ner)Sweet chili såsTa fram filodegen så den tinar, låt den ligga kvar i sin förpackning. 1 finhackad vitlöksklyfta0,25 hackad chilipeppar/0,5 tsk chiliflakeser2 msk risvinäger/äppelcidervinäger2 msk fisksås2 msk pressad lime2 tsk sockerlite morot i väldigt tunna strimlor eller en bit gurka i små, små kuber5-6 färska myntablad som finhackats, gärna grönmyntaBlanda alla ingredienser till såsen, välj antingen morot eller gurka i såsen. 1 msk chiliolja. 0,5 tsk chilipulver. 0,25 hackad chilipeppar. /0,5 tsk chiliflakes
Skär upp kycklingen i bitar, stek den i olivolja i en wokpanna och pressa över vitlöksklyftorna och krydda med salt, peppar och buljong, chiliolja eller en färsk chili
½ dl chiliolja. ½ strimlad chili. Heta scampi~20 scampi, stekta½ dl chiliolja½ strimlad chili1 lime ½ pressad saft, ½ i skivor1 vitlöksklyfta, skivad2 cm ingefära, skivadeNere t
med färsk koriander samt röd chiliolja. Hacka chili och tillsätt den tillsamman med currypasta och 2 msk olja. 1 röd spansk chilipeppar. 1 msk röd chiliolja (valfritt)