Enkelchokladkräm. Anledningen till detta ska ha varit att giftig koppar kunde läcka genom tennbeläggningen i formen och ut i ostkakan och att det helt enkelt var säkrare att hugga in i dess mitt
Vi använde jordgubbssylt som fyllning men det går också att använda färska bär eller chokladkräm. Varför inte göra en enkel rulltårtsbakelse till dessert på valborg
Idag grattar jag dotter Josefin som fyller år, och det får bli med den här ljuvliga chokladkrämen. Jag har dessutom nästan aldrig ätit så god chokladkräm tidigare
För extra chokladlyx så kan jag rekommendera att göra en chokladkräm genom att blanda några msk Kokosolja med några msk Kakao och söta med Honung eller Agave
Syrliga hallon som harmoniserar med den söta chokladkrämen. Dags att göra en enkel och god efterrätt. Mjuk, slät, magiskt god chokladkräm som balanseras upp av syrliga, ljumma hallon
Lösningen får helt enkelt bli - baka något som låter gott och pynta med godisägg. Kokoskaka med chokladkrämca 10 bitarKaka3 ägg2 dl strösocker7 dl kokosflingor (ca 280 g)1 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker150 g smörChokladkräm250 g choklad (jag använde 50. Sätt ugnen på 175°CSmält smöret till kakanVispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt alla torra ingredienser och sist smöretKläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, häll i smeten och jämna till så kakan blir jämntjockBaka i nedre delen av ugnen i ca 30-35 min, låt kakan svalnaFinhacka chokladen och lägg den i en rymlig skålSmält smöret till chokladkrämen, tillsätt grädden och låt blandningen bli så varm att den nästan sjuderHäll den varma gräddblandningen över chokladen lite i taget, rör tills all chokladen har smält och du har en jämn smetHäll krämen över kakan i formen, jämna till och låt stå svalt tills krämen har stelnatFoto
Chokladkrämen. Bred ut chokladkrämen över den första bottenplattan, lägg över botten nr 2 och bred ut drygt hälften av hallongrädden. Fyllning 1 Chokladkräm