Chokladkräm med smör recept

Brownie med chokladkräm & nötcrunch

Brownie med chokladkräm & nötcrunch

Blanda mandelmassa och vetemjöl och rör ner det i smeten tillsammans medchokladsmöret. Smält smöret i en kastrull över svag värme, tag kastrullen av värmen och smält chokladen i det varma smöret
Marängtårta Med Smör & Chokladkräm

Marängtårta Med Smör & Chokladkräm

Jag gjorde tre runda så på ena lagret blev det chokladkräm och det andra smörkräm och så spritsade jag på grädde och garnera med jordgubbar och riven mjölkchoklad
Chokladkräm till tårta

Chokladkräm till tårta

Ta sedan kastrullen åt sidan och blanda i smör och chokladen i bitar. 50 g smör. Sjud försiktigt ihop äggulorna, socker och grädde i en kastrull
Enkel chokladkräm

Enkel chokladkräm

100 g rumsvarmt smör. Blanda alla ingredienser väl. Bred eller spritsa ut det på önskat sätt. 2 msk kakao. 3 msk florsocker
Chokladkräm med jordnötskrokant och hallon

Chokladkräm med jordnötskrokant och hallon

Koka smör och socker i en kastrull tills sockret är gyllenbrunt. Det första han fick upp där var dubbel chokladkrämmed jordnötskrokant och bär, och den fick det bli
Chokladkräm med karamelliserade chokladpopcorn

Chokladkräm med karamelliserade chokladpopcorn

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Chokladkräm 3 dl vispgrädde 150 gram mörk choklad , 70% 1,5 dl kolasås 2 msk kaffe , starkt 200 gram färskost Karamelliserade chokladpopcorn 5 dl popcorn 1 msk strösocker 1 msk smör 50 gram mörk choklad , 70% 1 salt Köp receptet
Chokladkräm - sockerfri

Chokladkräm - sockerfri

Tillsätt smör och grädde. 50 g smör. Smält chokladen över vattenbad. Rör till en slät kräm. Låt svalna och få bredbar konsistens i rumstemperatur, det tar några timmar
Chokladkräm med maräng

Chokladkräm med maräng

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och vispa ner mjölet till en slät massa/smet. Spritsa eller klicka ut marängen över chokladkrämen
Chokladkräm med svartvinbärsmousse och kaffekolasås

Chokladkräm med svartvinbärsmousse och kaffekolasås

8 Chokladkräm 100 g mörk choklad (70%) 100 g mjölkchoklad 1 dl vispgrädde 1 dl mjölk (3%) Svartvinbärsmousse 225 g frysta svarta vinbär 1/2 dl strösocker 1 gelatinblad 2 dl vispgrädde 1 dl turkisk yoghurt (10%) Havre- och kokoscrunch 1 dl havregryn 1 dl riven kokos 1/2 krm salt 2 msk smör 1 1/2 msk socker Kaffekolasås 1 dl vispgrädde 1 dl rörsocker 1 dl ljus sirap 3 msk kaffelikör (t ex Kahlua) 2 msk starkt kaffe (gärna espresso) Lägg till i inköpslistan
Chokladkräm med rom och hasselnötter

Chokladkräm med rom och hasselnötter

1 förp kondenserad mjölk sötad 150 g mörk choklad 70 %, hackad 100 g mjölkchoklad, hackad 3 dl grädde 1 äggula 1 tsk vaniljsocker 2 msk smör, rumsvarmt 1-2 msk mörk rom 1 dl hasselnötter 0,5 tsk olja 0,5 tsk salt 0,5 tsk strösocker
Vit chokladkräm med citronmaräng

Vit chokladkräm med citronmaräng

Chokladkräm200 g vit choklad 4 ägg, vitor och gulor separerade. Krossad mandelkaramell1 dl mandel, torrostad 1 dl strösocker 1 msk citronsaft 1 msk smör citronmeliss, blåbär och björnbär till dekoration
Hemmagjord chokladkräm

Hemmagjord chokladkräm

Tänk på att krämen stelnar i kylen och kan vara svåra att breda ut när den är väl kyld (det är dock supergott att bara äta en tesked medchokladkräm direkt från kylen)
Hemmagjord chokladkräm typ nutella

Hemmagjord chokladkräm typ nutella

Gör så här Börja med att ha förberett solrosfröna genom blötläggning (i länken finns schema för blötläggning)
Kraftig Chokladkräm med Knäckflarn...

Kraftig Chokladkräm med Knäckflarn...

Smält smöret och tillsätt socker och choklad. -) Vill man göra en muffins av den går det lika bra eller en chokladbotten som man bakar i ugnen och toppar medchokladkrämen
Vit chokladkräm med marinerade jordgubbar

Vit chokladkräm med marinerade jordgubbar

Vit chokladkräm200 g vit choklad 3 dl grädde 4 dl matyoghurt. 1Mormors mandelkross50 g smör 0,5 dl strösocker 1 msk vetemjöl 2 msk mjölk 1,5 dl sötmandel, krossad
Mörk chokladkräm på mandelmjölk

Mörk chokladkräm på mandelmjölk

Den mörka chokladen har fått smälta i mandelmjölk tillsammans med en sked smör och lite honung. Den som vill ersätter mandelmjölken med grädde
Semlor med chokladkräm

Semlor med chokladkräm

Fyll öppningen medchokladkräm och garnera med choklad spån (eller riven choklad). Låt jäsa, övertäckt med plast, ca 30 min. 100 g smör , rumstempererat