Här är receptet, från Leila från början, men jag har gjort om lite. Wilma var här och baklusten med så vi snodde ihop ett gäng chokladmuffins med röda vinbär
Chokladmuffins. Ikväll har jag bjudit mina tjejkompisar på Chokladmuffins med Oreocokkiefrosting, kunde ju inte låta bli att gör blommor av muffisarna för att det är så himla roligt ☺️Kan dela med mig av receptet här så ni också kan baka dem
Den som läser receptet noga ser att det är samma recept som till Leilaschokladmuffins. Här är en smarrig chokladkaka som passar lika bra att äta precis som den är eller att använda som tårtbotten
Jag har bakpulver i vanliga chokladmuffins dvs inte kladdkakemuffins. Jag har det i de där extra smarriga kladdkakemuffinsen med recept ur Leilas A piece of cake men jag har inte det i snabba enkla kladdkakemuffins
Därför får mitt bidrag bli Kärleksfulla chokladmuffins att bjuda älsklingen på. Egentligen hade jag tänkt att göra chokladmaränger i form av små hjärtan, inspirerade av Leilas rosa maränghjärtan , men det visade sig att det krävdes en hel del talang för att lyckas med det… Kärleksfulla chokladmuffins Till ca 16 st 200 g rumstempererat smör eller margarin 3 ½ dl socker 4 ägg 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver ½ tsk salt 1 ½ dl kakao 3 dl mjöl 8-16 bitar choklad i valfri färg Gör så här
Recepten är sammansatta i en salig inspiration från Roy Fares, Leila Lindholm och Manuela Kjeilen. Jag har använt Leilas grundsmet till cupcakes när det gäller hallon/citron/lakrits- och smörkolamuffinen, från boken A piece of cake
Chokladmuffins, ca 10 -15 stora eller 50-60 små3 ägg2 1/2 dl strösocker1 tsk vaniljsocker50 g smör1 dl gräddfil2 msk kallt kaffe3 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver4 msk kakao1 nypa salt100 g choklad 70%1. Chokladmuffins, ca 10 -15 stora eller 50-60 små