Amerikanska chokladmuffins. Blanda olja, mjölk och ägg i en bunke, vispa ca en minut med ballongvisp. För en del år sedan fick jag ett recept på muffins som var oljebaserat istället för med smör, jag har funderat på hur skulle kunna förvandla detta till ett med chokladsmak istället för vanilj
Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 min med elvisp. 1 dl olja. Sätt ugnen på 175°C. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao
I förrgår visade jag er en kladdkaka med avokado och utan ägg, och jag testar vidare med att baka bakverk i samma anda och gjorde därmed äggfria chokladmuffins
Barnen åt med god aptit, se bildbevis nedan. Jag hade inget smör hemma så jag googlade på muffinsrecept baserade på olja och hittade in på den här fina bloggen
Saftiga, tunga och fyllda med choklad. Oljan och creme fraichen i receptet gör dem riktigt saftiga, men se till att du inte låter dem stå inne i ugnen för länge, då blir de lätt torra, och det vill vi ju inte
Smält kokosoljan i en kastrull. Servera gärna med visad grädde eller vaniljglass. 60 g kokosolja (eller vanligt smör). Häll smeten i fyra lika stora muffinsformar eller i mindre ugnsfasta formar (smörj den medolja eller smör på insidan) Ställ in i ugnen och grädda i cirka 6 minuter
Tillsätt neutral olja och filmjölk. I mitten av maj hade jag äntligen kommit fram till det ultimata receptet för riktigt saftiga chokladmuffins och delade med mig av det till er
Vispa ihop oljan, äggen och strösockret i en bunke. Dessa underbara, fullspäckade, kladdiga chokladmuffins fick jag ögonen på vid ett besök på bloggen Min Lilla Kokvrå, som är en superfin och innehållsrik matblogg som jag regelbundet besöker (se här)