Dessa underbara, fullspäckade, kladdiga chokladmuffins fick jag ögonen på vid ett besök på bloggen Min Lilla Kokvrå, som är en superfin och innehållsrik matblogg som jag regelbundet besöker (se här)
Det blir 6-8 stora muffins av denna satsen1 ägg1,3/4 dl socker75 g smör1 dl mjölk1,5 dl mjöl1 tsk bakpulver0,5 msk vaniljsocker3/4 dl kakao100 g vita chokladknapparFyllning200 g philadelphiaost1 ägg1,5 msk mjölTopping50 g vita chokladkbapparVispa ägg och socker vitt och pösigt
Vispa socker och ägg till vit fluffig smet. Idag bakade jag mina favoritmuffins. De är perfekta att frysa in och värma i micron om man får oväntat eller väntat fikabesök
Spritsa frostingen på muffinsen och dekorera med lite riven vit choklad. Idag nöjer jag mig med att tipsa om dessa chokladmuffins med dumle som jag bakade förra veckan till mina närmsta kollegor
100-150 g blandad choklad i bitar vit. Sätt ugnen på 190°C. Ställ ut 10-12 muffinsformar på en plåt eller klä 6-8 runda ugnsformar (ca 1,2 dl) med bakplåtspapper
Vispa ihop ägg, äggula och strösocker till en riktigt vit smet. I mitten av maj hade jag äntligen kommit fram till det ultimata receptet för riktigt saftiga chokladmuffins och delade med mig av det till er
Sebastian Hallenius←Pasta med spenat och champinjoner Liknande receptAmerikanska bananpannkakor med jordnötssmörChokladbollarGlassandwichChokladmuffins med vit- och mörk chokladKommentera Avbryt svarE-postadressen publiceras inte
Tänker mig att de är supergoda med lite vit choklad i eller varför inte lite hallon. När jag letade recept efter saftiga chokladmuffins så hittade jag ett av Roy Fares som jag kände för att testa