300 g ljus blockchoklad. Hacka chokladen grovt och lägg den i en skål tillsammans med smöret. Smält choklad och smör över vattenbad eller i mikrovågsugn
Jag hade inte lagt ned allt för mycket tankeverksamhet angående vad själva fikat skulle bestå av mer än kardemummabullar med pepparkaksfuyllning men det slutade i alla fall med att jag gjorde en marängtårta… Kan ni tänka er, en marängtårta med chokladtryffel och jordgubbar mitt i ”vintern”
Det har inneburit lugn morgon med tända ljus, många koppar kaffe och bus med vår lilla Doris. Tomtens munsbitar med chokladtryffel, kola och jordnötsfudge, vit chokladfudge med tranbär + mjölkchokladfudge med salta jordnötter samt min lassiska sega smörkola med lite olika smaksättningar
300 g ljus blockchoklad. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda samman den med siktat florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner det i mandelblandningen
Denna fantastiska tårta, bestående av kladdkaka, cheesecake, kolakräm och chokladtryffel, bakade jag för ett par veckor sedan till vår äldsta dotters födelsedag
Först ut var vit chokladtryffel med torkade blåbär. Här är det julmys med tända ljus, inslagning av julklappar och bakning av både julgodis och en jultårta som står på schemat
Gjort en riktigt god chokladtryffel här i veckan. Gjorde en omgång med mörk choklad och ljuschoklad kryddad med kanel och cayenepeppar, dessa försvann så fort Linus kom hem från jobbet
Chokladtryffel med apelsin och flingsalt. 200 g ljus blockchoklad. 2 dl ljus sirap. 2 dl ljus sirap. Då var det dags för det andra inlägget om julgodis som är lätt att göra och vackert att titta på och givetvis supergott att äta =)