Fördela chutneyn i väl rengjorda glasburkar. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1½ dl äppelcidervinäger, ½ g saffran, 2 msk gula senapsfrön och 4 dl socker. 1½ dl äppelcidervinäger
Dessa makalösa små frukter har många användningsområden och passar utmärkt att ha som smakförhöjare i sallader, grytor och bröd, men även som huvudinrediens i tillexempel en het chutney
Äppel"chutney" . En trifle med fräscha äpplen, söt kolasås, knapriga karamelliserade mandlar, mjuk och len vaniljkräm som toppas med lite hyvlad choklad och ett äppelchip
Till detta serverade jag en crème fraiche sås blandat med äppelchutney med sting. Baconlindade kycklingrullar serverat med smörslungat blomkål- och broccoli ris
Mango chutney – eller som vi skämtsamt kan kalla den, indisk marmelad, är just som namnet antyder en kall söt och i de flesta fall het syltliknande sås
Krydda med chutney och soja och rör i räkorna. 2 msk mango chutney eller äppelchutney. Fräs lök och purjolök mjukt och glansigt i en blandning av smör och olja