Ett annat chutneyrecept med äpplen, mango och ingefära hittar du här. För några veckor sedan gjorde jag en rolig chutney, som nu stått och mognat i kylen och är redo för att användas
Skala och hacka lök och vitlök, tärna äpplen och fräs det i olja tillsammans med alla kryddor. Jag bytte ut 2 av äpplena till orange paprika som jag hade hemma och ville göra slut på och det blev riktigt bra det med. 4 skalade äpplen. (el 2 äpplen och 2 paprikor). 1 tsk mald ingefära. 3 msk mango chutney. Tillsätt soja, buljong, mango chutney och kokosmjölk och låt grytan få småputtra under lock i minst 30 min, men gärna längre. 4 skalade äpplen. 3 msk mango chutney
Chutney finns det ett otal varianter av. 1½ kg äpplen av fast aromatisk sort, skalade, urkärnade och klyftade2 gula lökar, hackade4 vitlöksklyftor, hackade5 dl gula eller gröna russin - 350 g100 g torkad mango, strimlad (finns bl a på hälsokostaffärer)5 dl ljust muscovadosocker1 dl mörkt muscovadosockerca 6 cm skalad, hackad ingefära5 – 6 dl äppelcidervinäger, gärna ofiltrerad3 msk mango curry (Santa Maria)1 tsk havssaltBlanda allt i en stor kastrull. 1½ kg äpplen
Lägg ner frukterna och den rivna ingefäran och chilin. 1 kg äpple. 11 bit färsk ingefära. 11 kg äpple 5 dl strösocker 2 mango 1 bit färsk ingefära 0,5 dl vitvinsvinäger hot chili 2 msk honungTärna äpplet och mangon i grova bitar (ca
Äpplet och ingefäran genomgick samma mönster som löken och lades även de åt sidan. Chutneynerven började direkt spela sina monotona sånger då dessa kom innanför dörren, dock behövde de mogna ett tag så de lades luftigt en vecka i ett durkslag