Ett annat chutneyrecept med äpplen, mango och ingefära hittar du här. För några veckor sedan gjorde jag en rolig chutney, som nu stått och mognat i kylen och är redo för att användas
Skala o skär löken i halvmånar, skala o skär äpplet i småbitar och skär paprikan i bitar. För mer sötma ta mer mango chutney, för mer styrka ta mer sambal oelek
Gott att servera direkt ur grytan med rågbröd och chutney eller någon ättiksinläggning. Har du gott om lök och äpplen i din trädgård kan du naturligtvis ta mer av dem och litet mindre potatis om du vill
Skala och skär löken i halvmånar, skala skär äpplet i småbitar och skär paprikan i bitar. Blanda samman crème fraiche, grädde, sambal oelek, tomatpuré, mango chutney, paprikapulver, curry, pressad vitlök, salt och peppar
Skala och hacka lök och vitlök, tärna äpplen och fräs det i olja tillsammans med alla kryddor. Jag bytte ut 2 av äpplena till orange paprika som jag hade hemma och ville göra slut på och det blev riktigt bra det med. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. 4 skalade äpplen. (el 2 äpplen och 2 paprikor). 3 msk mango chutney. Tillsätt soja, buljong, mango chutney och kokosmjölk och låt grytan få småputtra under lock i minst 30 min, men gärna längre. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. 4 skalade äpplen. 3 msk mango chutney
Skala och hacka löken grovt eller strimla purjolöken. Rör ner paprika, tomatpuré och chutney i grytan. Fräs löken i matfett i en stekpanna men låt den inte få för mycket färg
Gul lök. Fläsksidan fick bakas långsamt i ugnen och ösas med jämna mellanrum, jag serverad tillsammans med en söt-syrlig och het chutney på äpple och mango