Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. 1-1 ½ kg äpplen i klyftor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Det här är min mors recept på hemgjord ketchup/chutney som hon gör på egenodlade tomater. Skär äpplena i klyftor och ta bort kärnhus, skala om skalet är tjockt
Ett annat chutneyrecept med äpplen, mango och ingefära hittar du här. För några veckor sedan gjorde jag en rolig chutney, som nu stått och mognat i kylen och är redo för att användas
För mer sötma ta mer mango chutney, för mer styrka ta mer sambal oelek. Skala o skär löken i halvmånar, skala o skär äpplet i småbitar och skär paprikan i bitar
Blanda färsen med äpple, curry, mango chutney och salt. Som det här receptet till exempel men jag bytte ut kycklingfärs mot kalkonfärs och så smaksatte jag såsen extra med mango chutney, soja och worcestersås
Skala och skär löken i halvmånar, skala skär äpplet i småbitar och skär paprikan i bitar. Blanda samman crème fraiche, grädde, sambal oelek, tomatpuré, mango chutney, paprikapulver, curry, pressad vitlök, salt och peppar
Skala och hacka lök och vitlök, tärna äpplen och fräs det i olja tillsammans med alla kryddor. Jag bytte ut 2 av äpplena till orange paprika som jag hade hemma och ville göra slut på och det blev riktigt bra det med. 4 skalade äpplen. (el 2 äpplen och 2 paprikor). 3 msk mango chutney. Tillsätt soja, buljong, mango chutney och kokosmjölk och låt grytan få småputtra under lock i minst 30 min, men gärna längre. 4 skalade äpplen. 3 msk mango chutney
En god paj med smak av curry, mango chutney och äpple. Att ha äpple i tyckte jag var riktigt gott. Vispa ihop ägg och mjölk och blanda i mango chutney och curry