Chutney gröna tomater recept

Chutney på gröna tomater

Chutney på gröna tomater

Ett drygt kilo tomater blev det och på dessa kokades chutney enligt ett DN-recept. En god chutney passar till mycket
Chutney på tomat och äpple

Chutney på tomat och äpple

Det här är min mors recept på hemgjord ketchup/chutney som hon gör på egenodlade tomater. Ta bort stjälkfästet på tomaterna och skär dem i mindre bitar
Gröna tomater

Gröna tomater

Chutneygrönatomater. Chutneyn var verkligen god, söt, lite kryddig och min alldeles egen på mina egna tomater
Chutney hell up, hipster!

Chutney hell up, hipster!

MED DET SAGT, så tänkte jag dela vidare ett recept på chutney av grönatomater som jag hittade på en sajt som, och jag är jävligt ledsen för det här alltså men det var det recept som passade min råvarubank och min smak bäst, tillhör en vit manlig webbutvecklare
Linsgryta med kokosmjölk, curry och chili

Linsgryta med kokosmjölk, curry och chili

Blanda i mango chutney och smaksätt med salt och ev. Tillsätt de övriga grönsakerna, linserna, vattnet, kokosmjölken, de krossade tomaterna och kycklingbuljongen
Indisk curry med naanbröd

Indisk curry med naanbröd

Tillsätt honung, chutney, limesaft, hackad chili, krossade tomater och vatten. 0,5 kg grytbitar av gris, lamm eller kyckling / 2 finhackade gula lökar / 4 finhackade vitlöksklyftor / 5-6 cm riven ingefära / 0,5 msk malen spiskummin / 0,5 msk chilipeppar / 1-2 msk parikapulver / 1-2 msk curry madras / 1-2 msk jalfrezi curry powder / 1-2 msk tikka curry powder / 1-2 msk honung / 2-3 msk mango chutney / saften av 0,5 lime / 1-2 msk finhackad inlagd chili / 1 burk Mutti krossade tomater / 5 dl vatten / 1-2 msk grön currypasta / 1-2 kalvbuljongtärningar / 1-2 dl vispgrädde / 4 msk olivolja att fräsa i. / 2-3 msk mango chutney
Helstekt majskyckling i ugn

Helstekt majskyckling i ugn

) och en innehållsrik sallad med blandat grönt, gurka, tomater och avocado, och med dressing av mandelolja och vit balsamvinäger
Afrikansk gryta

Afrikansk gryta

Servera till ris, mer bananer, kokos, nötter och mango chutney. Hacka tomaterna fint. Tillsätt kokosmjölken, curry efter smak, tomaterna, tomatpuren, buljongtärningen och linserna och låt det koka upp
Festligt till påsk

Festligt till påsk

Mango chutneysås. Skölj och ansa några rejäla bitar av det gröna från purjolöken. Mango chutneysås. 1 dl mango chutney. 1 stor purjolök, det gröna. 1 dl mango chutney
Minipizzor med olika fyllningar

Minipizzor med olika fyllningar

Körsbärstomater. 500 g passerade tomater. 1 msk mango chutney. Fördela jästen i en bunke och lös upp det i vattnet
Indisk middag

Indisk middag

Häll i kokosmjölk och mango chutney. Tillsätt krossade tomater, det marinerade köttet och vattnet. 1 kg grytbitar av lamm, nöt eller fläskkött (jag använde karré)1 stor bit färsk ingefära, skalad och riven 5 vitlöksklyftor, hackade1 tsk gurkmeja 1 tsk grovt krossad svartpeppar ½ dl yoghurt (jag uteslöt det)5 medelstora rödlök, klyftade 2 röda paprikor, halverade och urkärnade 2(-4) färska röda chilifrukter, urkärnade2 msk korianderfrön 1 msk hela kardemummakärnor½ matsked hela kryddnejlikor 1 kanelstång2(-4) torkade röda chilifrukter 2 tsk paprikapulver 500 g krossade tomater saltfärsk koriander och gärna lite myntaBlanda ingefära, vitlök, gurkmeja, svartpeppar och eventuellt yoghurt en skål. 1 kg benfri kyckling4 vitlöksklyftor, finhackade1 msk tomatpuré 2 tsk salt2 tsk mald ingefära2 tsk garam masala2 tsk gurkmeja½ tsk chilipeppar4 dl kokosmjölk2 msk mango chutney1 litet blomkålshuvud, delat i mindre buketter2 röda paprikor, i mindre bitarfärsk koriander Bryn kycklingen runt om i en gryta. 1 msk malen koriander½ msk garam masala1 tsk chilipulver1 msk tomatketchup1-2 msk tomatpuré1 ½-2 dl koksmjölk1 msk riven ingefära1 vitlöksklyfta, pressad/riven1 schalottenlök, finhackad 1 msk rostad lök (den färdiga på burk)300-400 g indisk paneer, tofu eller halloumi200 g kokta gröna bönor/haricots vertsBlanda koriander, garam masala chilipulver, tomatketchup och tomatpuré med kokosmjölken. Lök- och tomatchutney, 4 pers. 200 g tomater, hackade1 gul lök, finhackad½ dl färsk koriander, hackad2 msk limesaft1 krm malen spiskummin1 krm salt1 krm cayennepepparLägg hackad lök och tomat i en skål tillsammans med övriga ingredienser. 500 g krossade tomater. 2 msk mango chutney. 200 g kokta gröna bönor. 200 g tomater
Indiskt – enkelt och gott

Indiskt – enkelt och gott

Till dess reser jag matvägen i köket, gör olika linsgrytor och chutneys. Lägg i lagerblad, gurkmeja, curry, salt och peppar rör runt och tillsätt därefter de avrunna linserna och krossade tomater