Att göra egen mango chutney är superenkelt och blir kanongott, passa på nu när mangon är som finast. Det gör inget om mangon inte är riktigt mogen, eller för den delen lite övermogen, använd 1 eller 2 chilifrukter beroende på hur stark chutney du vill ha. Lägg allt i en nonstick kastrull och låt koka upp, sjud på svag värma ca 40 minuter, rör om någon gång ibland
Koka en lag av vatten, ättika,socker, cayennepeppar, vitpeppar och kanelstänger. Förväll dem i kokande vatten i 2 minuter. Låt koka utan lock i ca 1 timme eller till chutneyn blivit simmig
Koka upp under omrörning. Chutney med sting. Det blev en chutney på några askar plommoncocktailtomater, med fräsch syra från citron och hetta från chili
Att kokachutney var lätt som en plätt och gott blev det också. Chutney på äpplen är någonting som jag har funderat på att pröva i flera år, utan att komma till skott
Blanda allt i en rymlig kastrull och låt koka upp försiktigt. För några veckor sedan gjorde jag en rolig chutney, som nu stått och mognat i kylen och är redo för att användas
MED DET SAGT, så tänkte jag dela vidare ett recept på chutney av gröna tomater som jag hittade på en sajt som, och jag är jävligt ledsen för det här alltså men det var det recept som passade min råvarubank och min smak bäst, tillhör en vit manlig webbutvecklare
Tillsätt alla övriga ingredienser och låt det hela koka upp under omröring. Den här chutneyn kom till när jag hade lite färska dadlar och några äpplen som jag ville göra över med