Självklart har jag fyllt min kyl med goda tillbehör, lingonsylt, gurkor, chutney, svamp mm. Man kan krydda med precis vad som helst, använd fantasinSallad med både melon och rödavinbär, mums
Hon överraskade mig meden burk chutney med sting. 5 dl rensade rödavinbär. Koka upp knappt 5 dl rensade rödavinbär tillsammans med en finhackad röd chili (utan kärnor och innerväggar) samt 1 dryg dl socker. Låta småkoka 5-10 min tills chutneyn tjocknar till, häll därefter upp i en väl rengjord glasburk. -Mama Skogly ♥ 5 dl rensade rödavinbär. 5 dl rensade rödavinbär
Men häromdagen så hittade vi massa buskar med rödavinbär på vår gård som ingen verkar plocka. Så nu har vi plockat rödavinbär och här kommer första receptet med det lilla syrliga bäret
Vispa grädden och blanda försiktigt ner creme fraiche och mango chutney och sambal oelek. Vinet har en fruktig och något syltig smak med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, kakao, örter och kaffe
Häromdagen åt jag jättegoda veganbollar på restaurang Chutney och blev sugen på att göra egna dito. Nu har vinägern med de rödavinbären fått stå i kylskåpet i två månader och i veckan var det dags
Lingonsylt, rabarberchutney och rabarbermarmelad med kanel. Jag blandade röda och svarta vinbär. Vinbärsmarmelad - bra sätt att ta hand om vinbären och gott till ostbrickan
Svartvinbärschutney. Chutney. Häll upp chutneyn på väl rengjorda burkar. Bred ett lager chutney på 2 brödskivor och lägg på rucolasallad, kyckling och bavaria blue-ost. 4 msk svartvinbärschutney. 1 dl färska eller frysta svarta vinbär. 1½ dl koncentrerad svartvinbärssaft