Det här är min mors recept på hemgjord ketchup/chutney som hon gör på egenodlade tomater. Utöver att servera den som ett härligt chutneyliknande tillbehör till grillat eller annat är den också en utmärkt smakgivare till fiskgrytor och andra grytor
Mango chutney och curry är så gott - här blev det en variant med babyplommontomater. 4 portioner 600 gram kycklingfilé 2,5 dl grädde 1 dl mango chutney 2-3 msk chilisås 2-3 tsk curry (eller efter smak) babyplommontomater eller körsbärstomater, ca 200. 1 dl mango chutney
MED DET SAGT, så tänkte jag dela vidare ett recept på chutney av gröna tomater som jag hittade på en sajt som, och jag är jävligt ledsen för det här alltså men det var det recept som passade min råvarubank och min smak bäst, tillhör en vit manlig webbutvecklare
Ett bröd i en nyinförskaffad form från IKEA, och en burk med tomatchutney - fick bli tack-för-att-vi-fick-komma-present till det fina värdparet som bjöd oss på en kalasmiddag utan dess like
Om man inte äter LCHF kost så skulle jag rekommendera att även ha i några strimlade soltorkade tomater i olja i gratängen och servera tillsammans med ris
Under tiden som våra crepes var i ugnen skar jag några körsbärstomater som jag tillsammans med lite ruccola dränkte i balsamvinäger [balsamvinäger har blivit ett crave för mig]