Självklart har jag fyllt min kyl med goda tillbehör, lingonsylt, gurkor, chutney, svamp mm. Man kan krydda med precis vad som helst, använd fantasinSallad med både melon och röda vinbär, mums
Hon överraskade mig meden burk chutney med sting. 5 dl rensade röda vinbär. Koka upp knappt 5 dl rensade röda vinbär tillsammans med en finhackad röd chili (utan kärnor och innerväggar) samt 1 dryg dl socker. Låta småkoka 5-10 min tills chutneyn tjocknar till, häll därefter upp i en väl rengjord glasburk. -Mama Skogly ♥ 5 dl rensade röda vinbär. 5 dl rensade röda vinbär
Jag fullkomligt älskar att stå i köket och koka ihop goda marmelader, sylter, chutney mm. Det innebär att jag kunnat förvara massor av rabarber, vinbär, krusbär, fläder etc i en av frysarna
Men häromdagen så hittade vi massa buskar med röda vinbär på vår gård som ingen verkar plocka. Så nu har vi plockat röda vinbär och här kommer första receptet med det lilla syrliga bäret
Vispa grädden och blanda försiktigt ner creme fraiche och mango chutney och sambal oelek. Vinet har en fruktig och något syltig smak med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, kakao, örter och kaffe