Ciabatta dinkel recept

Snabbt (ciabatta) bröd

Snabbt (ciabatta) bröd

Durum, dinkel, vete, graham, råg. Det blev en aning som ciabatta, men ändå inte helt. Samma sorts form, men eftersom det är en snabb variant har den inte jäst lika länge som riktigt ciabatta och därför har mitt bröd inte de luftbubblor som ciabatta ska ha
Med mycket vatten

Med mycket vatten

Det största vattenmängd jag snavat på är ciabattadegen i Rose Beranbaums The Bread Bible. Kanske bakar man med ett mjöl som inte kan ta upp så mycket vatten som det receptmakaren hade i åtanke, vetemjöl special tar till exempel upp mer vatten än vanligt vetemjöl, en påse dinkel från Saltå Kvarn kan bete sig olikt en påse dinkel från Kungsörnen

Ciabatta med jäst

mjöl - gärna Ölandsvete eller dinkel. Den här ciabattan är den ursprungliga. Alltså väldigt olikt de ciabattabröd man kan köpa, som snarare är filonebröd