Ciabatta durumvete surdeg recept

Ciabatta med Surdeg

Ciabatta med Surdeg

Ingredienser 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 75 g (1/2 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk 300 g (ca 3 dl) vatten, ca 30°C 250 g (ca 4 dl)vetemjöl special 160 g (ca 2,5 dl) durumvete 13 g (ca 1 msk) olivolja 9 g (ca 1,5 tsk) salt   Topping Sikta lite durumvete på bröden innan de ska gräddas
Ciabatta

Ciabatta

Lite som en ”fuskvariant” på surdeg. Ciabatta är ett italienskt bröd som trots sin mycket neutrala smak är helt fantastiskt

Vi äter bröd…

Pågen Stenugnsbakad Baguette & Pågen Stenugnsbakad Ciabatta. Känns mycket italien, bakad på durumvete, släng in den en snabben i ugnen så får ni en härligt god skorpa
Baka med kyla

Baka med kyla

För receptet Ciabatta gäller andra regler, läs receptet noggrant. Det är inte ofta man lyckas att jäsa bröd som varit frusna och bara innehåller surdeg och inte jäst
Bröd från Pågen

Bröd från Pågen

Stenungsbakad Ciabatta & Stenugnsbakad BaguettePågen Stenugnsbakad Ciabatta och Pågen Stenugnsbakad Baguette ger dig en känsla av nybakat hemma