Ciabatta surdeg recept

Ciabatta på surdeg

Ciabatta på surdeg

*Börja med surdegen, 1 msk surdegsstart + 200 g vetemjöl + 200 g vatten, som ska stå varmt i ca 12 timmar (t. 400 g (ca 3,5 dl) surdeg*
Ciabatta med Surdeg

Ciabatta med Surdeg

Ingredienser 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 75 g (1/2 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk 300 g (ca 3 dl) vatten, ca 30°C 250 g (ca 4 dl)vetemjöl special 160 g (ca 2,5 dl) durumvete 13 g (ca 1 msk) olivolja 9 g (ca 1,5 tsk) salt   Topping Sikta lite durumvete på bröden innan de ska gräddas
Ciabatta

Ciabatta

Lite som en ”fuskvariant” på surdeg. Ciabatta är ett italienskt bröd som trots sin mycket neutrala smak är helt fantastiskt
Ciabatta

Ciabatta

Jag hittade ett recept på just ciabatta med vetesurdeg på bloggen Pain de Martin. För ett tag sedan skrev jag på facebook om mina problem med att hålla en vetesurdeg vid liv
Fluffig ciabatta

Fluffig ciabatta

Ciabattavetesurdeg. Jag testade att tillsätta ett par matskedar peppad surdeg innan steg 2 och lät degen stå lite längre och lite varmare under steg 1
Rågciabattor på surdeg

Rågciabattor på surdeg

Nå, kanske inte ciabattas på riktigt – men formen beskrivs väl bäst som så. Skär en gång på längden och dela varje längd i fyra bitar med en vass kniv så du har åtta ciabattaliknande stycken
Potatis- och purjolökssoppa

Potatis- och purjolökssoppa

4 ciabatta, gärna surdeg. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g mjölig potatis 1 purjolök 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 6 dl grönsaksbuljong 2 dl Arla Köket® syrad grädde 30% salt och peppar 1 dl hackad färsk persilja 4 ciabatta, gärna surdeg

Vi äter bröd…

Pågen Stenugnsbakad Baguette & Pågen Stenugnsbakad Ciabatta. Inget som föll mig i smaken, smakade lite ”falsk” surdeg

Pågens har lyckats!

Pan di Sole betyder Solens bröd och innehåller solrosfrön, surdeg, hela linfrön och kallpressad rapsolja
Baka med kyla

Baka med kyla

För receptet Ciabatta gäller andra regler, läs receptet noggrant. Det är inte ofta man lyckas att jäsa bröd som varit frusna och bara innehåller surdeg och inte jäst
Poolish-fredag.

Poolish-fredag.

Av denna ska jag baka ciabatta under dagen genom att tillsätta mer mjöl, mjöl, salt och vatten. Hoppas ciabattabrödet blir gott
Ciabatta på surdeg

Ciabatta på surdeg

Härom sistens blev det ciabatta. Förkylningens hosta håller fortfarande sitt grepp om mig men det går att baka och sedan i sommras har jag blivit en surdegsfantast
Valborgs Ciabattas!!

Valborgs Ciabattas!!

Håller på att baka Ciabattas som ska tas med till mina svärföräldrar till kvällens middag. Ciabatta 6 - 8st

Ciabatta

20 september 2011 in Bröd, Surdeg by Martin | 5 comments. 20 september 2011 in Bröd, Surdeg by Martin | 5 comments

Ciabatta

Surdeg. Ciabattadeg. Blanda olja, salt, vatten, surdeg och jäst i en bunke. satsen med surdeg från dag 1. Rör ut jästen i vattnet

Ciabatta

Om man bara har surdeg hemma är det ganska så enkelt att baka dessa ciabatta. 300 g vetesurdeg. Sätt in plåten med ciabattan i ugnen och sänk värmen till 230 grader. 10 stycken 300 g vetesurdeg
Millas Rågsikts Ciabatta!

Millas Rågsikts Ciabatta!

Ville ha lite mera grova Ciabattan så här blev receptet. Rågsikts Ciabatta 6st. Dag 1. Fördeg. 25 g jäst. 300 g/3 dl vatten
Ceasarsallad extra allt

Ceasarsallad extra allt

Skär ciabattan i bitar och smörstek dem, salta med flingsalt. 1 färdigköpt ciabatta bakad med surdeg. 1 färdigköpt ciabatta bakad med surdeg