Ciabatta recept

Ciabatta (glutenfri)

Ciabatta (glutenfri)

Klicka ut smeten i tre högar och forma dom med mjölade händer till smått avlånga ciabattabröd (jag gillar höga bröd, så jag har dom väldigt höga)
Ciabatta

Ciabatta

För andra gången den här veckan ska jag baka dessa godingar. Jag vet, jag skämmer bort min familj men som det är sagt
Ciabatta

Ciabatta

Häll vattnet i degblandaren eller matberedaren. Smula ned jästen och rör tills den löst sig i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl mjöl till utbakningen
Snurriga Ciabattor

Snurriga Ciabattor

Underbart mjuksega bröd med en knaprig skorpa. Goda till dippsåser, soppor och sallader. Gjort på durumvete och olivolja och formade till dekorativa snurrade stänger
Ciabatta på vetesurdeg

Ciabatta på vetesurdeg

Eller blev det kanske för mycket skorpa när man äter dem som ciabattas. Det här är andra gången på en vecka jag bakar vetesurdegsciabattas
Ciabatta med bönröra, aubergine och mozzarella

Ciabatta med bönröra, aubergine och mozzarella

Förutom den smarriga bönröran, som jag lade ut recept på i föregående inlägg, så fyllde jag ciabattan med rostad aubergine, mozzarella, färsk basilika och en skvätt tomatsås
Quick Ciabatta

Quick Ciabatta

Place the ciabatta loaves directly on the baking stone by sliding the parchment off your cookie sheet
Ciabatta

Ciabatta

Häll vattnet i degblandaren eller matberedaren. Smula ned jästen och rör tills den löst sig i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl mjöl till utbakningen
Ciabatta på mitt sätt

Ciabatta på mitt sätt

Rör ihop ingredienserna till en lös deg. Strö över mjöl, sätt över plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar
Ciabatta med tomatröra, avokado och mozzarella

Ciabatta med tomatröra, avokado och mozzarella

2 ciabattabröd smör 100 g färskost 0,5 dl Felix tomatketchup osötad 5 soltorkade tomater, hackade 1 avokado, skivad 1 mozzarellaost, skivad 0,25 rödlök, tunt skivad sallad
Ciabatta

Ciabatta

Ciabatta är ett italienskt bröd som trots sin mycket neutrala smak är helt fantastiskt. Ordet ”ciabatta” betyder ”toffel” på italienska därav deras lite klumpiga form