Smula ner jästen, häll i vatten och durumvete. Varför inte ta och baka ciabattabröd nästa gång, fyll dem med sallad, lite kalkonpastrami, gorgonzola och ta med några söta körsbärstomater
12 st ciabattafrallor eller 2 stora Ciabattabröd. 0,5 tsk torrjäst eller en liten bit färsk jäst. 2 tsk torrjäst eller 25 g färsk jäst + 3 msk ljummen mjölk (vatten funkar också bra). Lös upp jästen med ljummen mjölk och låt stå i 5 min. 12 st ciabattafrallor eller 2 stora Ciabattabröd. 0,5 tsk torrjäst eller en liten bit färsk jäst. 2 tsk torrjäst eller 25 g färsk jäst + 3 msk ljummen mjölk (vatten funkar också bra)
Igår bakade jag och eleverna ciabattabröd. Grunden var en poolish på vetemjöl, lite jäst och vatten som jag tagit med hemifrån (ska stå i ca 15 timmar, se nedan och i detta inlägg). Dag 1 – Poolish (fördeg), ca 15 timmar innan baket300 g vatten300 g vetemjöl special2 g jäst. Dag 2 – bortgörning700 g vetemjöl430 g vatten10 g jäst20 g salt. Blanda fördegen med vetemjöl, vatten och jäst i en degblandare på låg hastighet i cirka 10 minuter, eller för hand dubbelt så länge. Låt vila i ytterligare 60 minuter eller tills den är färdigjäst. 2 g jäst. 10 g jäst
Smula ner jästen i en bunke och rör ut med vattnet. 25 g jäst5 dl vatten1 kg vetemjöl1 msk salt. Grekiskt LantbrödLibabröd – Pitabröd Till Libanesisk MezaTekaka - TekakorMjukt TunnbrödCiabattaCiabatta - Enkelt KalljästCiabattabröd 25 g jäst
Lös upp jästen i kallt vatten. Nattjästa bröd (2 bröd el ca 8-10 frallor). 6 g jäst. En annan version av nattjästa bröd hittar du här 6 dl vatten. 6 g jäst