Häll ner kokosmjölken i din mixer, skär ingefäran i små bitar, klipp ner dadlarna och häll ner citronen och slutligen lägger du ner kokosoljan och bladspenaten i din mixer
Mixa hampafrön, chiafrön, citron, ingefära, spenat och vatten i en blender tills vätskan är slät. Gröna smoothies är extremt populära i många hälsokretsar, och är ett gott sätt att få i sig lite mer grönt
En morgonrutin jag brukar köra stenhårt med så här års när förkylningar ekar runt varje hörn är att svepa i mig denna ”wake me up shot” som innehåller citron, ingefära och äpple
Skala ingefära, citron och frukten. Jag pratar såklart om en smoothie med ingefära. Jag har gissningsvis gjort ett tusental smoothies sedan jag upptäckte dem
Den är god att bryta av med något syrligt som citron eller lime om du har det hemma. I våras när jag träffade Mia och Lina från FoodPharmacy så var det två saker jag tog med mig vad gäller smoothies – rödbeta är fantastiskt gott i just smoothies och snåla inte på ingefära
en bit ingefära. Jag gjorde precis en lite mera matigare smoothie med avokado i som mellanmål. Det bästa med avokado att man kan använda den lika gärna i nyttiga desserter, smoothies som i sallader
Skala eller skär bort yttersta skalet på apelsinen, citronen och gurkan om den inte är ekologisk. Skala ingefäran och kör alla ingredienser i råsaftcentrifugen
Jag har alltid citroner och ingefära hemma och använder det i både matlagning och i smoothies. Både citron och ingefära är stärkande för immunförsvaret och är super att äta mycket av under denna årstid