Jag hade inte gjort det förrän med den här kakan och hur är det möjligt. Apelsin- och citronkaka. Jag fick idéen tack vare brist på citron till en citronkaka
I stället utgick från en av mina absoluta favoriter i Sju sorters kakor (tysk citronkaka), men tillsatte rivet blodapelsinskal i smeten och både blodapelsin och citron i indränkningen
Jag har tidigare bakat en citronkakamed vallmo, detta är version nummer två. Lite mer julkänsla och smetanatäcket kan du alltid smaksätta med lite kanel eller glögg
Eller kanske det helt enkelt räcker med en citronkaka till kaffet. Fräscha desserter fixar du lätt med hjälp av citrusfrukter, clementin, apelsin, citron och lime
Rör ned riven bittermandel, salt, apelsinskal, citronsaft, kesella och mjöl blandat med bakpulver. Här kommer receptet en lite nyttigare citronkaka - ytterst lite modifierat - från Allt om Mat
Skär i bitar och pensla med uppvispat ägg och strö över hackad pistagemandel och pärlsocker. Rulla till bollar, pensla med uppvispat ägg och strö över råsocker