Den här citronkakanmed blå vallmofrön pimpad med en sockerlag är den typen av kaka. citronkaka. Täck en avlång bakform med bakplåtspapper allt smöra den och bröa med ströbröd
För ett tag sedan var det en kaka med hallon, kardemumma och mandelmassa och nu har det även blivit en lyxig banankaka med choklad samt en citronkakamedvallmofrön
Citronkakamedvallmofrön och krispig crumble blir en saftig kaka att baka och bjuda på i påsk. Testa att ersätta hälften av det vanliga ströbrödet medvallmofrön när du bröar din kakform
baka en frisk citronkaka till eftermiddagsthéet. Det är vallmofröna som gör kakan lite speciell, du "bröar" formen med blå vallmofrön och kan även ha i en liten näve i kaksmeten
Den sistnämnda bidrar både med sötma och gör kakan, tillsammans med yoghurten väldigt saftig. Blanda ihop mandelmjöl, bovetemjöl, bakpulver, vallmofrön och salt i en skål
I vårt letande efter lämpliga saker att servera i vårt kafé i Blå Huset blev vi tipsade av en god vän om detta recept med blå vallmpfrön och massor med citron
Fantastiskt god och fräsch med friskhet från citron, krispighet från vallmon och sötsyrlig topping. Dekorera med lavendelblommor, tagetes, ringblommor, timjanblommor eller med bär som exempelvis röda vinbär