Citronmarängtårta recept

Citronmarängtårta med passionsgrädde

Citronmarängtårta med passionsgrädde

Ingredienser Portioner. 20 Marängbotten 16 äggvitor 8 dl socker 6 msk mandelspån Citronkräm 16 äggulor 3 dl socker 2 msk finrivet citronskal (2 msk motsvarar skalet från ca 4 citroner) 2 dl färskpressad citronjuice (2 dl motsvarar ca 4 citroner) Fyllning 8 dl vispgrädde 4 passionsfrukter Garnering 2 l jordgubbar studentmössor eller flaggor på tandpetare Lägg till i inköpslistan
Citronmarängtårta i glas

Citronmarängtårta i glas

En citronmarängtårta med ljusa bottnar, lemon curd, vispgrädde, toppad med en luftig maräng. Bakning/Baking
Citronmarängtårta

Citronmarängtårta

Sätt ugnen på 150°C. Vispa äggvitorna till ett fast skum, och tillsätt sockret efter hand. Vispa tills smeten är blank och fast

Citronmarängtårta med passionsgrädde

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa 8 äggvitor med elvisp till ett hårt skum i en stor bunke. Tillsätt 4 dl socker och fortsätt vispa ca 2 minuter

Citronmarängtårta

Sätt ugnen på 150°. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Rör ner mjölet blandat med bakpulver