Spritsa toppar av marängen på citronkrämen. Gratinera i ugnen tills topparna har fått färg. Vispa äggvitorna med 1 msk socker till ett fast skum. Koka resten av sockret med ½ dl vatten tills temperaturen är 125°. Fortsätt vispa 5 min tills marängsmeten svalnat
Jag bättrade på marängtopparnamed lilla blåslampan, men det är inte nödvändigt. Roligt nog så har den här bloggen fortfarande en stadig ström av besökare, trots att jag inte postat något på över ett år – det började med en seriös satsning på viktminskning (som lyckades väldigt bra) och sedan har arbete och annat tagit all tid från bakningen
Skeda över marängsmeten över citronpajen så att den täcks helt. Men detta insåg jag när jag redan stod där med en halvfärdig paj och ingen reservefterrätt
Det recept som fick äran att bli först ut i Körsbärets kök var en citronpajmedmarängtäcke. Det blev en paj med en fin knaprig botten och syrlig citronfyllning som bröts fint av "marängens" söta smak
Blanda samman den med mjöl, socker och vaniljsocker. Bred marängsmeten "toppigt" över citronkrämen. Grädda mitt i ugnen tills marängen har fått lite färg, ca 2-3 minuter