Confiterat anklår recept

Grymt med fett: anklår

Grymt med fett: anklår

Joråsatt, confiterade anklår med brässerad rödkål en vanlig sketen torsdag, så har vi det, rena lyxlivet
Vitlöksbröd med confiterad vitlök

Vitlöksbröd med confiterad vitlök

Jag tycker om att confitera, vilket passar bra med t ex anklår, griskinder eller t o m svamp. Det senaste jag provade att confitera var vitlök efter att jag hade sett ett recept i Bon Appetit, men det var med smör och kändes lite vanskligt, så jag använde olja istället
Tempura - Jonas Svenssons recept

Tempura - Jonas Svenssons recept

1 confiteratanklår. 1 confiteratanklår 4 räkor 1 morot 1 majskolv 1 aubergine 1 blomkål 4 svampar, valfri sort 250 g haricots verts 2 gröna sparrisar 1 sötpotatis
Faux Cassoulet (bönor, anka, fläsk, lök)

Faux Cassoulet (bönor, anka, fläsk, lök)

Bönor ska blötläggas, anklår confiteras, etcetera. En stor burk med konserverad anklårsconfit (inte helt lätt att hitta så slå till om du gör det), dvs 4 lår. Lägg sedan på anklåren med skinnsidan upp och låt gå ytterligare 30 minuter tills skinnet börjar få färg. 4 portioner En stor burk med konserverad anklårsconfit (inte helt lätt att hitta så slå till om du gör det), dvs 4 lår En gul lök, hackad
Cassoulet

Cassoulet

2 confiterade anklår. Tillsätt de confiterade anklåren och de avrunna bönorna, koka ytterligare 30 minuter, utan lock
Lite mer OH LA LA

Lite mer OH LA LA

Säg förlåt med confiteratanklår. Släng in två confiterade anklår i ugnen tills skinnet är krispigt. Men från att döma av torsdags-förlåt med confiteratanklår och Potatis à la Sarladaise så tar jag tillbaka allt
Confiterat anklår med blomkålsmos

Confiterat anklår med blomkålsmos

Anklår kan behöva beställs från delin en dag i förväg. Jag har aldrig lagat anka tidigare men har testat det några gånger på restaurang och tyckt mycket om det
Confiterat anklår, honungsglaserad vitkål och purjolök samt hasselbackspotatis

Confiterat anklår, honungsglaserad vitkål och purjolök samt hasselbackspotatis

När vi var i Uppsala för en tid sedan tittade jag in i butiken där, har ingen Picard i Västerås än så länge, och passade då på att köpa både färdiga confiterade (kokta i ankfett under lång tid i låg värme) anklår och ett fryst ankbröst, båda väldigt franska specialiteter
Confiterad anka

Confiterad anka

Genom att långsamt tillaga anklår i sitt eget fett tills köttet nästan faller av benet så får man ett otroligt smakrikt och mört kött som håller sig länge om det förvaras i fettet och ställs svalt
Confiterade ägg med lax- och löjrom

Confiterade ägg med lax- och löjrom

Efter mina confiterade anklår så fick jag lite dille på det här med confitering, så jag bestämde mig för att testa med ägg

Tema Trikoloren

Annarst står Sole Menuniére med kapris på menyn, alternativt för karnevorerna Ankbröst med confiteratanklår, toppmurkelsås och tryffelpotatis , Tournedos Rossini och Chateaubriand