socker till karamell. Gör så här. Rör ihop äggulor, vaniljsocker, strösocker och salt. Häll grädde i en kastrull och lägg i den delade och urskrapade vaniljstången
Men till skillnad från cremé brulée som är mindre fast och serveras direkt ur formen under ett knäckigt karamelltäcke, så är cremé carmel mer fast och serveras uppstjälpt som en pudding med karamellsås
Det här är en klassiker som jag inte gjort på evigheter, den ska inte förväxlas med Creme Brulée (den med det karameliserade sockret ovanpå som en knäckig yta) utan är mindre fet och liksom lite ”dallrig” i konsistensen
Snurra formarna så att karamellen fördelar sig jämnt över ytan. Koka socker, citronsaft (10g) och vatten till en guldgul karamell som börjar ryka lite. Häll snabbt karamellen i 8 portionssuffléformar (eller i en rund 2-litersform)
Smält sockret i en stekpanna till en gyllenbrun karamell. Gott Nytt År hörni. På nyårsafton gjorde jag en dessert innehållandes mjölkchoklad crème brûlée, gräddfils/chokladkräm, valnötskrisp och apelsinsorbet
Snurra formarna så att karamellen fördelar sig jämnt över ytan. Koka socker, citronsaft (10g) och vatten till en guldgul karamell som börjar ryka lite. Häll snabbt karamellen i 8 portionssuffléformar (eller i en rund 2-litersform)