Creme karamell recept

Crème Brûlée – Klassisk Fransk

Crème Brûlée – Klassisk Fransk

socker till karamell. Gör så här. Rör ihop äggulor, vaniljsocker, strösocker och salt. Häll grädde i en kastrull och lägg i den delade och urskrapade vaniljstången
Cremé caramel

Cremé caramel

Men till skillnad från cremé brulée som är mindre fast och serveras direkt ur formen under ett knäckigt karamelltäcke, så är cremé carmel mer fast och serveras uppstjälpt som en pudding med karamellsås
Crème Caramel

Crème Caramel

Det här är en klassiker som jag inte gjort på evigheter, den ska inte förväxlas med Creme Brulée (den med det karameliserade sockret ovanpå som en knäckig yta) utan är mindre fet och liksom lite ”dallrig” i konsistensen
Crème caramel

Crème caramel

Koka blandningen till en gyllenbrun karamellmassa. vrid runt så att formarnas bottnar och sidor blir jämnt täckta med karamell
Crème brûlée med passionsfrukt

Crème brûlée med passionsfrukt

De har ätits med smak av mocca, karamell, choklad för att nämna några. Senaste tiden har jag haft ett stort sug efter Crème brûlée i alla dess smaker
LCHF Crème brulèe

LCHF Crème brulèe

Sikta över sötströ jag använde icas och bränn med gasolbrännare tills "sockret" smält till en gyllenbrun (men inte bränd) karamell
Crème caramel med rosmarin och citron

Crème caramel med rosmarin och citron

Karamell. Fördela karamellen i potionsformar. 3 port Karamell. Klassiker som ofta är smaksatt med vanilstång, krämig, len och förbannat god
Crème brûlée med vanilj

Crème brûlée med vanilj

Tafram strax före servering, strö över rörsocker och brännav försiktigt så sockret smälter till karamell
Creme Brulee

Creme Brulee

Sikta över socker och bränn med gasolbrännare tills sockret smält till en gyllenbrun (men inte bränd) karamell
Crème Caramel

Crème Caramel

Snurra formarna så att karamellen fördelar sig jämnt över ytan. Koka socker, citronsaft (10g) och vatten till en guldgul karamell som börjar ryka lite. Häll snabbt karamellen i 8 portionssuffléformar (eller i en rund 2-litersform)
Crème brûlée med choklad

Crème brûlée med choklad

Ta fram strax före servering, strööver rörsocker och bränn av försiktigt så sockret smältertill karamell
Creme brulée med bär eller frukt

Creme brulée med bär eller frukt

Vid servering strö råsockret i formarna och bränn sockret till karamell med hjälp av en gasbrännare eller maxvärme i grillvärme i ugnen
Crème brûlée

Crème brûlée

Vid servering, strö över råsocker och bränn av med gasolbrännare tills sockret smält till en gyllenbrun karamell

Crème Caramel

Koka socker, citronsaft och vatten till en guldgul karamell som börjar ryka lite. Snurra formarna så att karamellen fördelar sig jämnt över ytan