Förbered smeten till crêpes. Grädda pannkakorna/crepes i en mindre stekpanna. Smält matfett i en kastrull (behövs ej med flytande matfett) och rör ner mjölet
Grädda pannkakor i het teflonstekapanna tills ytan bli matt och smeten stelnat. Mål crêpesmeten. )2 ägg, 1 msk maizena, 2 dl mjölk , 1/2 tsk saltVispa ihop alla ingredienser ( smeten bli tunn). Smeten300 g köttfärs,1 gul lök, 1 ägg, 2 msk havrekli, salt, peppar, vitlökspulverJägaresåsSkåla och haka löken
Servera genast Crepessmet. Vispa till en jämn smet. sila smeten så att den blir helt slät. Grädda 8 ljusa, lövtunna pannkakor i en crepespanna eller tunn stekpanna med teflon, på medelhör värme. Fördela fyllningen på 8 crepes rulla ihop och lägg dem på ett ungssäkert serveringsfat
Nu gäller det bara att med försiktig hand skjutsa över crepen till tallriken. 2 portioner (4 laggar)1 ägg2,5 dl mjölk1,25 dl mjöl - gärna bovetemjöl(Jag använde dock fullkorns-dinkelvetemjölannars blanda graham och vetemjöl)salt+2 nävar svamp1 stor klyfta vitlök1 påse färsk bladspenat (100 gram)några körsbärstomater2 rejäla nävar riven ostcitronRör ihop smeten till pannkakorna
Tänkte bjuda dig på ett recept på dessa crepes, eller franska pannkakor som det också heter. Crepes med ost & skinkfyllning – Glutenfria och med vanligt mjöl